Karkus Ottó – A temperamentumok szerepe a gyereknevelésben - videó

Karkus Ottó, a solymári Fészek Waldorf Iskola vezetője, és Bothmer gimnasztika tanára ismeri a gyermeklélek minden zegét-zugát, tudja melyik életkorban mi a legjobb a gyerekeknek, minek örülnek, mi bánthatja őket, miért lehetnek büszkék, vagy mi az, ami miatt legszívesebben világgá mennének.
                        
                                                     Forrás: Csíki Waldorf Egyesület Facebook oldala
Előadásait hallgatva sok mindent megtudhatunk arról, hogyan alakítsunk ki jobb kapcsolatot gyermekeinkkel. Megtudhatjuk, hogy mennyire fontos ismernünk elsősorban a gyermekek, de ugyanakkor saját temperamentumunk sajátosságait is.
Egy kolerikus, flegmatikus, melankólikus vagy szangvinikus gyermeket nem ugyanúgy lehet motiválni, másképp dühöngenek, másképp örülnek. Hallgassátok meg őt, és megtudjátok, hogyan segíthet titeket a temperamentumok ismerete, figyelembevétele. Nem csak gyermekeinhez, hanem saját magunk és környezetünk megértéséhez is közelebb kerülhetünk.

Az előadást a Csíki Waldorf Egyesület szervezte, február 15-én délután 18 órától lehetett meghallgatni, szerencsére videófelvétel is készült róla, amit a youtubon bárki megnézhet.



A napokban olvastam egy jó cikket, szintén ebben a témában a liget.ro oldalán. Az alábbi linken megtaláljátok: https://liget.ro/lurko/hasznos-a-gyermeknevelesben-a-temperamentumok-ismerete


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések